În timpul sezonului de recoltă, legumele ar trebuie să fie coapte în abundență, iar florile multe și colorate. Dar dacă grădina ta nu funcționează la parametri optimi și nu reușești să culegi decât câteva kilograme proaspete? Se întâmplă foarte des acest lucru și din păcate, unul dintre motive este schimbarea climatică. Însă, acest lucru nu înseamnă că trebuie să te descurajezi. Există aspecte pe care le poți controla, astfel încât să asiguri o recoltă bogată în următorul sezon!
Iată TOP 4 aspecte pe care ar trebui să le iei în considerare dacă ai probleme cu recolta!
- Lumina solară
Legumele de dezvoltă cel mai bine atunci când au parte de lumină timp de cel puțin 8 ore pe zi. Dacă observi că procesul de creștere este lent, una dintre probleme ar putea reprezenta lipsa suficientă de expunere la lumina solară. Încearcă să plantezi strategic, astfel încât fiecare lot să aibă acces la nutrienții necesari creșterii. Dacă acest lucru nu este posibil, alege specii care pot crește la fel de bine și în grădini cu lumină mai puțină, cum ar fi morcovii sau salata.
- Intrușii
De foarte multe ori munca ta poate fi anulată de elemente externe dăunătoare, cum ar fi insectele sau animalele. Spray-ul cu insecticid sau chiar metodele tradiționale și bio, s-au dovedit utile în cazul invaziei cu insecte și melci. În cazul în care, intrusul este câinele tău căruia îi surâde lotul tau de salată, soluția cea mai bună este montarea de garduri electrice pentru câini de la Magnetcenter pentru a ține departe prietenul patruped de recolta prețioasă.
- Apa
Un alt element vital în îngrijirea legumelor este cantitatea de apă și frecvența cu care uzi grădina. Trebuie să descoperi cantitatea optimă de apă de care au nevoie plantele tale. Este indicat să uzi plantele la rădăcină și nu doar la bază folosind un furtun. De asemenea, trebuie să ții cont de nevoile fiecărei plante și să nu le uzi pe toate în același fel, deoarece unele plante au nevoie de mai multă apă, în timp ce altele de o cantitate mai mică.
- Solul
Atunci când grădina ta este protejată, hidratată și luminată suficient, dar roadele întârzie să apară, tipul solului este următorul aspect pe care trebuie să-l consideri. Chiar dacă ai cumpărat deja un anumit tip de sol special, este recomandată achiziționarea unui fertilizator natural. Acesta va asigura condițiile necesare de creștere pentru toate bunătățile plantate cu grijă.
Cu alte cuvinte, o grădină roditoare necesită muncă. Trebuie să iei în considerare fiecare aspect în parte ca să îți dai seama dacă îți îngrijești plantele corespunzător și dacă oferi ceea ce are nevoie fiecare specie în parte.
Sursa foto: Pexels.com