Alege să ai o viață cât mai „verde”! Uite cum poți să trăiești sustenabil

Este important ca oamenii să conștientizeze că printre cele mai urgente dezastre globale se numără poluarea masivă a aerului, schimbările climatice bruște, dispariția animalelor și apa contaminată. De aceea este esențial să trăiești cât mai sustenabil și acest lucru se începe cu schimbări în pași mici.

Urmărește aceste sfaturi esențiale pentru o viață cât mai sustenabilă și pentru beneficiul mediului înconjurător

Renunță la consumul de carne

Poate te întrebi ce legătura are consumul de carne cu protecția mediului. Industria producției de carne are cel mai negativ impact asupra planetei dintre toate dezastrele globale existente, pentru că folosește o cantitate masivă de apă, poluează de zece ori mai mult decât alte fabrici și este responsabilă pentru distrugerea habitatelor. Dacă renunți să mai mănânci carne, atunci ai șansa să reduci impactul pe care o are industria cărnii asupra mediului înconjurător. Pune-ți acum amprenta ecologică pe sănătatea Pământului prin renunțarea consumului de carne. 

Transformă-ți locuința într-o casă eco-friendly

Casa ta reflectă modul tău de viață, așa că din momentul când alegi să devii mai eco-friendly, va trebui să schimbi și stilul de viață a locuinței tale, pentru că sustenabilitatea include și o anumită responsabilitate socială. Iată cum poți să începi:

  • Folosește produse de curățenie ecologice, adică produse care nu conțin substanțe chimice;
  • Consumă alimente cât mai sănătoase și bio: fructe și legume de la producători locali, iar cafeaua, ciocolata și ceaiul să fie bio pentru a susține producerea de alimente sănătoase;
  • Folosește becuri LED pentru o iluminare sustenabilă și pentru a beneficia de  avantajele becurilor LED: pe lângă faptul că sunt eco-friendly, emană un iluminat mult mai puternic și au o durată de viață mai mare;
  • Economisește energia cât de mult poți: mașina de spălat rufe și cea de vase, frigiderul, aragazul, cuptorul cu microunde și restul roboților de bucătărie consumă extrem de multă energie.

Produsele de curățenie ecologice, precum și alimentele bio nu mai sunt o raritate, găsești extrem de multe variante în majoritatea magazinelor. Iar în ceea ce privește becurile LED, dacă nu ești expert în acest domeniu, atunci aruncă un ochi peste ofertele variate de becuri smart de la Lerato.ro. Magazinul online are o gamă variată de becuri smart la prețuri accesibile și dacă dorești să afli și mai multe informații despre aceste tipuri de becuri, atunci poți consulta blogul lor oficial. 

Să renunți la mașină nu este chiar așa de greu

Schimbarea obiceiului tău de a merge cu mașina poate avea un impact extrem de pozitiv asupra mediului înconjurător. Mergi pe jos cât de mult poți, renunță la mașină pentru bicicletă, folosește transportul în comun dacă trebuie să parcurgi distanțe mai scurte. Pe lângă faptul că protejezi mediul într-un mod corespunzător, te vei menține în formă cu ajutorul plimbărilor și a mersului pe bicicletă.

Pe de altă parte, și mașina ta poate contribui la protejarea mediului dacă este întreținută într-un mod corespunzător. Autovehiculul trebuie să fie reglat într-un mod regulat, iar anvelopele trebuie să fie mereu umflate. O mașină care nu este pusă la punct, poate crește consumul de combustibil extrem de mult, aproximativ cu 4%, și poate ajunge la 40%. Dacă ai grijă și menții anvelopele mașinii tale umflate, atunci ai putea reduce consumul de gaze cu 2%.  

Lumea va fi într-o continuă prăbușire dacă oamenii nu au grijă de mediu și nu contribuie activ la protejarea acesteia. Așadar, contribuie și tu la salvarea mediului cu ajutorul acestor schimbări ale stilului de viață. 

Sursa foto: Pexels.com