Amendă usturătoare pentru un bărbat care a abandonat patru căței pe raza comunei Mărăcineni

Un bărbat din comuna Vadu Pașii a primit o amendă consistentă după ce a abandonat patru căței pe raza localității Mărăcineni. Fapta reprobabilă a fost surprinsă de o cameră dd supraveghere amplasată pe marginea drumului.

Pe imaginile înregistrate de camera video se vede cum un șofer reduce viteza unei mașini, apoi alege o zonă pe care o consideră ca fiind ferită de ochii lumii pentru a arunca animalele din mai multe cutii de carton.

Animalele dezorientate par că nu vor să plece de lângă stăpânul lor și revin lângă mașină. Individul le ignoră însă, se urcă la volan și pleacă fără să privească în urmă.

Bărbatul care a abandonat cățeii este din comuna Vadu Pașii. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au ajutat la identificarea rapidă a vinovatului.

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au fost sesizați de către un bărbat din Mărăcineni, cu privire la faptul că o persoană necunoscută a abandonat patru câini, pe o stradă din apropierea domiciliului său.

Din verificările efectuate, a reieşit că este vorba despre un bărbat din Vadu Pașii, în vârstă de 63 de ani.

„Bărbatul a fost sancţionat contravenţional de către poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, respectiv O.U.G. 155/2001 privind aprobarea şi gestionarea câinilor fără stăpân”, a transmis Inspectoratul de Poliție al Județului Buzău.

Animalele au fost recuperate şi, trei dintre acestea, au fost plasate în adăpost, conform procedurilor legale în vigoare. Cel de-al patrulea și-a găsit deja o familie, care şi-a luat angajamentul că va avea grijă de el.

Şi în cazul noilor proprietari, poliţiştii le-au prelucrat obligaţiile legale ce le revin ca şi deţinători de animale.

Poliţiştii atenţionează că abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea şi îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost şi tratament medical. Fapta constituie contravenţie şi se sancţionează, conform cadrului legislativ actualizat, cu amendă între 3000 şi 12.000 de lei.