Autobuzele electrice achiziționate de TransBus Buzău vor circula pe străzile orașului din primăvara anului 2022

Autobuzele electrice achiziționate de TransBus Buzău vor începe să circule pe străzile orașului din primăvara anului 2022. Cel mai probabil, primele vor sosi la Buzău în luna aprilie.

Primăria Buzău nu se va mulțumi însă doar cu acest prim lot de autobuze electrice, de fabricație chinezească și turcească, ci va continua să găsească surse de finanțare pentru a achiziționa și transforma în viitor transportul în comun buzoian într-unul autobuze alimentate cu hidrogen, cu o autonomie mai mare decât cele electrice.

Acestea ar fi cele mai potrivite pentru a asigura transportul pentru elevii și navetiștii din localitățile limitrofe, care învață sau lucrează la Buzău.

De asemenea municipalitatea s-a gândit și la buzoienii care au mașini electrice și va construi 8 stații electrice de încărcare pentru automobilele electrice. Două dintre ele vor fi amplasate pe Aleea Trandafirilor, una pe Bulevardul ”1 Decembrie 1918”, două pe Bulevardul Unirii și Calea Eroilor, încă două pe Șoseaua Brăilei și una pe Șoseaua Spătaru.