Bărbatul evadat din Spitalul de Neuropsihiatrie de la Ojasca, găsit de polițiști într-o casă părăsită

Bărbatul evadat din spitalul de neuropsihiatrie de la Ojasca a fost căutat pe parcursul nopții de zeci de polițiști și jandarmi, care au folosit în acțiunea de scotocire câini de urmă și camere cu termoviziune. Suspectul, considerat extrem de periculos a fost internat pe baza de ordonanță, după ce a agresat o fetiță dd 11 ani în octombrie 2018.

Potrivit IPJ Buzău, joi, în jurul orei 22.00, polițiștii din Buzău au fost sesizați prin apel 112 că un pacient al Spitalului de Psihiatrie Săpoca, secția Ojasca, a părăsit fără drept unitatea medicală în care era internat pentru măsură de siguranță.

Polițiștii au demarat activitățile specifice în vederea depistării persoanei și înlăturării oricărei eventuale stări de pericol.

„Concomitent, au fost organizate și instituite filtre pe căile principale de acces. Bărbatul, Mocanu Sorin, în vârstă de 36 de ani, din comuna Tâmboești, județul Vrancea, a fost dat în urmărire la nivel național”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Buzău.

IPJ a transmis vineri  că aproximativ 40 de polițiști și jandarmi au desfășurat activități specifice în vederea depistării persoanei căutate, pe tot parcursul nopții, fiind utilizați câini de urmă și camere cu termoviziune.

Polițiștii de investigații care scotoceau perimetrul, au fost sesizați de către o localnică cu privire la faptul că geamul unei clădiri nelocuite este spart.

Polițiștii l-au depistat pe bărbatul din județul Vrancea în interiorul imobilului acesta, fiind preluat de către luptătorii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și transportat la unitatea medicală în vederea reinternarii.

Polițiștii continuă verificările specifice, în scopul clarificării tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul și luării măsurilor legale ce se impun.

Potrivit unor surse, bărbatul evadat din spitalul de neuropsihiatrie Ojasca ar fi atacat, agresat sexual și tâlhărit o fată din Tâmboești, în vârstă de 11 ani. Întâmplarea a avut loc în octombrie 2018.