Benone Sinulescu s-a stins cu dorinţa de a-şi vedea casa natală de la Siriu, locul cel mai drag sufletului lui

Cântăreţul de muzică populară s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu, din judeţul Buzău. Solistul se stabilise în comuna Bârzava, județul Arad, însă a tânjit mereu după locurile natale, pe care le-a pus deseori în cântecele de folclor.

„În ultima vreme spunea ca vrea sa meargă acasă, la Siriu. Avea pneumonie. Mai mult ca sigur că soţia îl va îngropa la Arad”, a spus Ionuţ Pavel, impresarul artistului.

„Cât e Siriul de mare”, cea mai cunoscută melodie din repertoriul maestrului, dă ora exactă în orașul Buzău.

În 2017, Benone Sinulescu a fost desemnat omul anului la Buzău, iar în cadrul ceremoniei maestrul a anunțat că dorește să doneze municipalității melodia „Cât e Siriul de mare”.

Cântărețul născut în Buzău era singurul artist român căruia i-a fost dedicat un festival în timpul vieții. Festivalul Naţional Concurs de Muzică Populară ”Benone Sinulescu”, întrerupt după trei ediții din cauza pandemiei de coronavirus, i-a fost dăruit de Primăria municipiului Buzău la împlinirea vârstei de 80 de ani, cu scopul descoperirii de noi talente.

Benone Sinulescu a murit, joi, la vârsta de 84 de ani, în urma unei pneumonii care s-a complicat, pe fondul unor probleme mai vechi de sănătate.