Buzăul începe vaccinarea persoanelor de peste 65 de ani și a angajaților din instituțiile de risc

157

Buzăul va începe vaccinarea celor peste 90.000 de persoane, care reprezintă persoane de peste 65 de ani și angajați din instituțiile de risc, în 15 centre.

Două centre din cele șapte câte ar fi trebuit amenajate în municipiul Buzău au fost șterse de pe listă. În final, aici vor funcționa doar cinci puncte.

Acestea au fost stabilite în cartierul Broșteni pe strada Gârlași, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, pe strada Unirii, la Aleea Sporturilor și strada Horticolei.

Un alt punct la care s-a renunțat este cel ce urma să fie amenajat în incinta sălii de sport din Mărăcineni.

Acolo, spun responsabilii campaniei de vaccinare, nu existau utilități astfel că s-a decis ca persoanele care s-ar fi imunizat în acest centru să fie direcționate către alte puncte din apropiere.

Încă 975 de doze de vaccin anti-COVID au fost distribuite în cele cinci centre de vaccinare existente în județul Buzău. Ritmul de vaccinare nu a scăzut în weekend, a anunțat Prefectura.

Încă 200 de persoane au fost vaccinate, duminică, în județul Buzău, conform raportului zilnic furnizat de DSP Buzău. Sâmbătă, au primit vaccinul 260 de persoane din rândul personalului medical.