Buzoian dispărut de o săptămână, căutat de zeci de polițiști, jandarmi și voluntari

Zeci de polițiști, jandarmi și voluntari mobilizați de autoritățile locale din Lopătari, județul Buzău, sunt angrenați în căutarea unui bărbat care a dispărut de acasă, la jumătatea săptămânii trecute.

Sunt deja șase zile de scotociri zadarnice prin pădurile și văile din jurul satului Vârteju, acolo unde își are domiciliul Ion Bostan, un bărbat de 73 de ani. Acesta a dispărut de acasă la jumătatea săptămânii trecute. Poliția a fost sesizată despre acest caz de către nepotul bărbatului, care are domiciliul în Câmpina, județul Prahova.

Acesta a fost în Lopătari pe 6 decembrie 2022, acasă la Ion Bostan, și totul părea în regulă. De a doua zi, însă, bătrânul nu le-a mai răspuns rudelor la telefon. Nepotul a cerut informații despre Ion Bostan de la vecinii lui, iar aceștia au transmis că nici ei nu l-au mai văzut prin curte de ceva vreme.

Ion Bostan este unul dintre ultimii trei locuitori din Vârteju, sat extrem de afectat de fenomenul depopulării, desi se află la doar circa trei kilometri distanță de centrul comunei Lopătari. Accesul spre cătun este însă foarte dificil, pâlcul de case fiind pe o coastă împădurită, „dincolo de gârlă”, cum spun sătenii.

Polițiștii l-au dat pe bărbat în urmărire. „În perioada 06.12.2022, orele 16:30 – 07.12.2022, orele 08:00 a plecat de la domiciliu într-o direcție necunoscută și nu a mai revenit. La momentul plecării era îmbrăcat cu obiecte de vestimentație specifice vârstei, fără a se cunoaște alte detalii. Nu are asupra sa cartea de identitate, telefon mobil sau alte bunuri”, se arată într-un mesaj transmis de IPJ Buzău.

Semnalmente: Are 170 centimetri înălțime, circa 70 de kilograme, este corpolent, păr alb, ochi albaștri, față ovală și are barbă.

De vineri, zona este scotocită zilnic de echipele de căutare, formate din polițiști de la secțiile rurale și de la Serviciul de Acțiuni Speciale, însoțiți de câini specializați în astfel de misiuni, jandarmi și voluntari mobilizați de autoritățile locale, între care sunt și câteva femei.