Buzoian păgubit cu mii de lei de o fostă colegă. Datele de pe un card de credit, folosite pentru a cumpăra cosmetice și pizza

<strong>O buzoiancă a cumpărat produse alimentare și industriale printr-o firmă de livrare rapidă, cu ajutorul datelor de pe cardul unui fost coleg. În patru zile, femeia a cheltuit peste 5.000 de lei, iar păgubitul a realizat dispariția banilor din cont după ce i-a sosit somație de la bancă pentru neplata unor dobânzi.</strong>

În urma sesizării depuse de titularul contului din care dispăruseră banii, polițiștii au început o anchetă și au descoperit că o femeie este principalul bănuit în cazul infracțiunii de efectuare a unor operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată.

În perioada cuprinsă între zilele de 4 și 7 martie, buzoianca în vârstă de 37 de ani a efectuat peste 30 de plăți electronice către un comerciant de livrare rapidă, din contul bărbatului în vârstă de 30 de ani.

La sfârșitul anului trecut, femeia introdusese în propriul telefon datele cardului bancar al colegului ei, colaborator într-un proiect de scurtă durată, pentru a comanda mâncare printr-o firmă de livrare rapidă.

În martie 2022, după ce a observat că informațiile privind contul bancar al fostului ei coleg sunt încă în telefon, buzoianca a reluat comenzile, atât pentru mâncare, cât și pentru produse industriale.

În patru zile, au fost efectuate peste 30 de comenzi, prejudiciul fiind estimat la peste 5.000 de lei. În urma acestei fapte, buzoianca s-a ales cu dosar penal. Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a întregii activități infracționale a bănuitei.