C.J.S.U. Buzău a hotărât reorganizarea cursurilor în mai multe școli și grădinițe, de la 30 septembrie

O nouă hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, adoptată în ședința de luni, 28 septembrie, prevede reorganizarea cursurilor în mai multe școli și grădinițe, de la 30 septembrie, ținând cont de rata de infectare de la nivelul fiecărei UAT calculată de către Direcția de Sănătate Publică Buzău.

Conform noii scheme, ultima intrată în scenariul roșu este Grădinița cu Program Normal Mătești, unitate aflată în structura Școlii Gimnaziale Mătești, comuna Săpoca.

Deizia a fost adoptată la propunerea Consiliului de administrație al unității de învățământ și Direcției de Sănătate Publică Buzău, ca urmare a înregistrării unui caz pozitiv de COVID-19 la o persoană care își desfășoară activitatea în această unitate de învățământ.
Până pe data de 8 octombrie, Grădinița Mătești va fi în scenariul roșu, care presupune activități exclusiv online.

Tot în scenariul roșu sunt și alte unități din județ, respectiv Școala Izvoru Dulce, Colegiul Economic Buzău, o grupă de la Grădinița Boboceii Buzău și Școala nr 1 Râmnicu Sărat.
De miercuri, 30 septembrie, școlile și grădinițele din Costești vor trece din scenariul verde, cu prezența fizică a copiilor în bănci, la scenariul 2 (galben). Este vorba despre Școala Gimnazială comuna Costești, Grădinița cu Program Normal sat Pietrosu, Grădinița cu Program Normal sat Spătaru, Școala Gimnazială ”General Ștefan Gușă” sat Spătaru.
Unitățile de învățământ în care se modifică scenariul de desfășurare (verde) a cursurilor sunt:

Comuna Berca: Liceul Tehnologic „Sf. Mucenic Sava”, Grădinița cu Program Normal „Nitraria ” Berca, Grădinița cu Program Prelungit comuna Berca, Școala Primară Joseni, Grădinița cu Program Normal sat Pleșcoi, Grădinița cu Program Normal sat Rătești, Grădinița cu Program Normal sat Valea Nucului;
Comuna Săpoca: Școala Gimnazială comuna Săpoca, Grădinița cu Program Normal sat Mătești, Școală Gimnazială sat Mătești, Grădinița cu Program Normal comuna Săpoca.

Comuna Gălbinași: Școala Gimnazială comuna Gălbinași, Grădinița cu Program Normal sat Bentu, Școala Primară nr.1, sat Tăbărăști, Grădinița cu Program Normal comuna Gălbinași, Grădinița cu Program Normal nr.1. sat Tăbărăști, Grădinița cu Program Normal nr.2. sat Tăbărăști.

Prefectura Buzău anunță că începând cu data de 30 septembrie se aprobă trecerea de la scenariul 1 (verde) la scenariul 2 (galben) de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar 2020-2021, din unitatea administrativ teritorială Costești: Școala Gimnazială comuna Costești; Grădinița cu Program Normal sat Pietrosu, Grădinița cu Program Normal sat Spătaru, Școala Gimnazială ”General Ștefan Gușă” sat Spătaru.

De asemenea, se menține scenariul 2 (galben) de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar 2020-2021 din unitatea administrativ teritorială Pârscov.