Cei doi frați din Căldărăști bătuți cu cruzime de fostul cumnat, externați din spital

Cei doi minori din Căldărăști snopiți în bătaie de fostul cumnat au ajuns acasă după ce au fost externați miercuri din spital. Victimele provin dintr-o familie numeroasă, cu nouă copii, care trăiește de pe o zi pe alta, din alocații și o pensie pe care mama o ia de pe urma soțului decedat.

La internare, medicii au constatat că cei doi frați, unul de 13 ani, celălalt de 16 ani, suferiseră traumatisme grave, în urma bătăii.

“Copilul în vârstă de 13 ani a suferit policontuzii, multiple echimoze la nivelul toracelui și abdomenului, iar celălalt copil în vârstă de 16 ani a suferit policontuzii, traumatism toracic, fracturi costale și pneumotorax”, a declarat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Buzău.

Din fericire, ambii băieți se simțeau bine înainte de iexternați. „Pe parcursul internării în secția de Chirurgie Infantilă, aceștia au prezentat o evoluție favorabilă, fiind atent monitorizați din punct de vedere medical”, transmite aceeași sursă.

Cazul de cruzime ieșită din comun față de copii vine din localitatea buzoiană Căldărăști
Doi frați, de 13 și 16 ani, au fost obligați de un bărbat să-i muncească o zi întreagă la camp iar când au vrut să plece acasă au fost sechestrați și bătuți până au ajuns în spital. Agresorul, care este fostul concubin al surorii victimelor, l-a avut complice pe un amic din sat.

Daniel, fratele mai mare al celor doi, povestește că, miercuri dimineață, au mers împreună la cules coceni, pentru a-l ajuta pe un vecin. La câmp, au dat peste fostul lor cumnat, care a devenit brusc foarte agresiv cu ei.

Bărbatul și un amic de-ai săi i-au forțat pe băieți să urce în căruță și să-i ducă la cules tot de coceni, dar într-un alt loc. Fratele cel mare spune că, după ce a primit pumni și bice pe spate, a reușit să sară din căruță și să se ascundă.

„I-a bătut pe ăștia mici mai întâi, apoi pe mine; mi-a dat cu frișca peste spate, cu pumnii în cap și după aia am fugit pe câmp din căruță, la pădure. Am stat acolo două, trei ore, pe urmă m-am dus acasă”, ne-a povestit Daniel.

Frații mai mici ai lui Daniel au fost duși cu forța la gospodăria fostului lor cumnat, din satul Căldărăști, unde au fost puși să încarce gunoi de grajd într-o căruță, în bătaie de joc. Între timp, agresorul, tatăl său și amicul din sat se cinsteau și ascultau manele. Din când în când, închidea copiii într-o anexă, acolo unde îi bătea. „ El a dat drumul la muzică, să nu se audă că-i bate, că plâng copiii”, a declarant mama copiilor.

Victimele au avut noroc cu fratele mai mic al agresorului, care după ce a ajuns acasă de la serviciu și a observat dezastrul din gospodărie, împreună cu soția lui a decis să anunțe poliția prin apel la 112.

Oamenii legii i-au încătușat pe agresori și i-au dus în arestul poliției. Copiii au fost găsiți într-o stare deplorabilă, plini de sânge, într-o cameră ferecată cu lacăt.