Circulația pe DN 10, perturbată de desprinderea mai multor bolovani de pe versanți, la kilometrul 87

Ploile abundente de zilele trecute au dus la desprinderea mai multor bolovani de pe versanți și prăbușirea lor suprafața carosabilă. Problema a apărut pe DN 10 Buzău-Brașov, la kilometrul 87, așa cum a anunțat Direcția Regională Drumuri și Poduri Buzău (DRDP).

Zona este cunoscută pentru astfel de incidente, iar cei ce tranzitează drumul sunt rugați să circule cu prudență și să respecte semafoarele amplasate în zonă, până când situația se va stabiliza și se va putea interveni asupra carosabilului.

Drumul naţional DN 10 Buzău-Braşov este cea mai scurtă legatură între Muntenia si Ardeal şi are un trafic de peste 5.000 de autovehicule pe zi, în special camioane şi tiruri.

„Din cauza ploilor din ultima vreme, pe DN 10, la km. 87 au căzut bolovani și pietre pe partea carosabilă. Drumarii din cadrul SDN Buzău, aparținând de DRDP Buzău, au acționat și au eliberat carosabilul. Pentru a se evita accidentele, participanții la trafic sunt rugați să circule cu prudență, să respecte culoarea semafoarelor din zonă și pe cât se poate să evite opririle și staționările”, anunță DRDP Buzău.

Problemele de pe drumul naţional DN 10 care leagă Ardealul de Muntenia apar frecvent, mai ales după episoade lungi de ploi sau ninsori. În 2005, drumul naţional a stat închis două luni, după surparea versantului din dreptul lacului de acumulare Siriu. Mii de metri cubi de pământ amestecat cu apă, trunchiuri de copaci şi bolovani au acoperit carosabilul.