Conservele de tomate de la ILF Buzău, cele mai căutate de la debutul pandemiei

A doua cea mai mare fabrică din țară care prelucrează legume și fructe, unitate care funcționează în Buzău, înregistrează de aproape o lună cele mai mari livrări la conservele de tomate, care au rămas extrem de căutate încă din luna februarie.

Fabrica de conserve din Buzău are în portofoliu zeci de sortimente, de la castraveți și gogoșari în oțet, fasole verde și mazăre la borcan, zacuscă, gemuri și compot, până la variate sucuri din tomate.

Produsele ajung în principalele hipermarketuri din țară, unde fiecare le vinde sub marcă proprie. ”Cel mai bine se vând produsele din tomate, din roșii proaspete sau pastă de tomate concentrată”, spune Mirela Bătrâneanu, director de producție al fabricii de conserve ILF Buzău.

Zeci de tone de conserve au fost cerute de supermarketuri la începutul pandemiei de coronavirus, când clienții dădeau năvală printre rafturi pentru a-și face provizii. ”Față de luna februarie, când am avut o creștere de circa 140 la sută, de la jumătatea lunii mai am ajuns undeva la 45 la sută. Când a apărut această pandemie, s-a făcut un întreg stoc în cămări”, declară Mirela Bătrâneanu.

Specialiștii producătorului de conserve din Buzău, printre cei mai mari din țară, furnizor al celor mai importanți retaileri din țara noastră, le recomandă clienților să nu își facă stocuri de conserve. ”Produsele noastre au termen de garanție de 36 de luni, deci pot fi bine păstrate, însă este de preferat ca oamenii să cumpere ponderat, pentru a nu-și bloca banii în produse care vor fi tot timpul pe rafturi și la prețuri care pot varia în avantajul cumpărătorilor, funcție de ofertele fiecărui retailer”, spune Mirela Bătrâneanu.