Consiliul Județean a facut un nou pas în proiectul de modernizare a șoselei de importanță majoră pentru turismul din Buzău

Drumul județean care duce la Vulcanii Noroioși, porțiunea dintre Berca și obiectivul turistic, se află într-o stare care îi nemulțumește atât pe localnici, cât și pe turiștii care vin aici. Situația s-ar putea schimba, însă, în următorii ani.

Consiliul Județean Buzău are în derulare un proiect, finanțat de Guvern, care presupune reabilitarea totală a drumului care face legătura între DN10 și obiectivul turistic. În următoarele săptămâni, se va organiza licitația pentru atribuirea lucrărilor.

În ședința de astăzi a Consiliului Județean Buzău, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului de modernizare a infrastructurii rutiere pe tronsonul de drum județean Sătuc – Policiori – Vulcanii Noroioși. Este un nou pas în proiectul de modernizare a șoselei de importanță majoră pentru turismul din județul Buzău.

Proiectul de reabilitare a șoselei care leagă DN10 de Vulcanii Noroioși are o valoare totală estimată de aproximativ 312 milioane de lei. În următoarea perioadă, vor demara procedurile necesare pentru scoaterea la licitație a lucrării. Tronsonul, lung de 14,5 kilometri, va fi reabilitat cu bani puși la dispoziție de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Potrivit conducerii Consiliului Județean, lucrarea va fi una complexă, având în vedere relieful din zonă.

Pentru județul Buzău, Vulcanii Noroioși reprezintă cel mai important obiectiv turistic. Vulcanii se află la o distanță de aproximativ 35 de kilometri de municipiul Buzău iar mai bine de jumătate din drum se parcurge în condiții optime, pe Drumul Național 10, Buzău – Brașov.