Copilul tau e atras de tobe? De ce ar trebui sa il sustii in pasiunea sa?

Valoarea muzicii in dezvoltarea copilului este adesea subestimata. Micutii care canta la tobe, de exemplu, invata sa isi concentreze atentia si efortul asupra unei singure activitati. Acest lucru le imbunatateste puterea de concentrare.

Ba mai mult, stiinta a stabilit ca invatarea unui instrument are ca rezultat o dezvoltare mai rapida a abilitatilor sociale si motorii. In privinta celor de percutie, studiile au aratat ca sprijina rezultatele academice, mai ales in cazul disciplinelor precum matematica. In plus, sunt un mod distractiv si practic de a invata multe concepte fundamentale.

Majoritatea oamenilor care nu cunosc tainele unui aparat muzical tind sa ignore tobele, deoarece cred ca sunt plictisitoare si non-muzicale. In general, sunt considerate mai potrivite pentru adulti, iar micutii sunt impinsi sa invete altele mai melodice, cum ar fi pianul, vioara, chitara.

Totusi, cantatul la tobe vine cu o multime de beneficii:

O forma fizica buna

Tot mai multe persoane adopta un stil de viata sedentar si transmit acest comportament copiilor. Intrucat o forma fizica satisfacatoare este esentiala pentru sanatatea celui mic, este foarte important ca el sa aiba activitati ce-i cresc si dezvolta muschii. Ei bine, lovirea tobelor este una ideala pentru acest lucru, sustin expertii.

Au efect terapeutic

Cercetarile recente indica faptul ca acest aparat accelereaza vindecarea fizica, stimuleaza sistemul imunitar si te ajuta sa scapi de traumele emotionale. Folosirea acestor instrumente are un efect pozitiv asupra anxietatii, durerii, oboselii, depresiei si problemelor de comportament.

Daca piticul tau sufera de vreuna dintre cele enumerate mai sus si doreste sa invete un aparat muzical, discuta cu el, comanda tobe de aici si sustine-l pentru a obtine rezultate minunate in domeniul muzical.

Reduce stresul

Cand esti atat de tanar si totul este nou pentru tine, situatia te poate stresa si ai impresia ca adultii nu te inteleg. Stii deja cat de dificile si epuizante pot fi chinurile copiilor. Dar, cand ii dai micutului sansa de a inveta sa cante la tobe, el afla cum sa controleze stresul cu ajutorul lor, in loc sa urle si sa loveasca.

Doar cateva minute in compania lor si starea de spirit este imbunatatita. Specialistii spun ca vibratiile sonore ale acestora incurajeaza eliberarea de emotiile negative.

Creste nivelul IQ

Cand performezi, coordonezi toate cele patru membre pentru a lucra impreuna in acelasi timp, deci folosesti ambele parti ale creierului. Acest tip de activitate cerebrala poate imbunatati nivelul IQ al unei persoane.

Ii ajuta sa socializeze

Copiii vor stabili relatii si vor fi mai sociabili, mai ales daca lucreaza alaturi de alti micuti. De asemenea, exista diferite varietati de activitati sociale la care ei pot merge, alaturi de colegi care invata si alte instrumente.

Indiferent de varsta pe care o are, niciodata nu este prea tarziu pentru cel mic sa invete un instrument. Asigura-te ca nu este un moft de moment si ca alegeti impreuna unul potrivit pentru abilitatile sale.

Sursa foto: Shutterstock.com