Coronavirusul, descris într-o carte apărută în 1981. Wuhan-400 ar fi o armă biologică în 2020

Coronavirusul ar fi fost prezis acum mulți ani, într-o carte scrisă în 1981 de Dean Koontz. Romanul său, „The Eyes of Darkness”, tratează subiectul  coronavirusului care a provocat deja peste 80 de mii de îmbolnăviri și aproape 3 mii de decese.

Potrivit click.ro care citează foxnews.com  în carte se vorbește despre un tip de virus creat în laborator, în China, menit să fie folosit ca armă biologică în timpurile de război.

Și mai bizar este că autorul romanului apărut în 1981, a denumit virusul ucigaș, Wuhan-400, Wuhan fiind exact orașul din China în care a izbucnit epidemia de Covid-19.

În carte se spune că virusul nu supraviețuiește mai mult de un minut în afara corpului uman și că nu este necesară folosirea unui proces costisitor de decontaminare, odată ce acesta a început să se extindă.

Autorul mai precizează faptul că medicamentele actuale sau antibioticele nu au efect, singurul tratament fiind, o combinație de curenți electrici și căldură puternică.

„În jurul anului 2020, o boală similară cu pneumonia se va răspândi peste tot în lume, atacând plămânii și căile respiratorii și rezistând la toate medicamentele cunoscute. Ceea ce o să fie mai surprinzătoare decât boala este chiar disparația acesteia, la fel de brusc precum a apărut. Va mai ataca apoi peste zece ani, după care va dispărea complet”, scrie în paginile cărții, potrivit foxnews.com.