Coronavirusul face ravagii la Buzău

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au fost confirmate 39 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. 12 pacienți au fost testați și diagnosticați la laboratoare private iar un pacient a fost testat într-o unitate sanitară din alt județ.

Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 16 și 91 de ani. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Din păcate, au fost înregistrate și două decese în rândul pacienților confirmați cu COVID-19.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 78 de ani, testat la cerere într-un laborator privat de analize, internat după confirmare la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, cu o stare medie spre severă.

Evoluția a fost nefavorabilă și a fost transferat pe secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Galați, unde a decedat. Suferea de insuficiență renală acută și de hepatită reactivă nespecifică.

Cel de-al 43 buzoian decedat este o pacientă în vârstă de 89 de ani care s-a prezentat la Camera de gardă a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie medie-severă.

A fost confirmată pozitiv cu SARS-CoV-2 și transferată la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. Evoluția a fost nefavorabilă și la scurt timp a survenit decesul. Avea hipertensiune, diabet și chist cerebral.