Cristi Romanescu : „250 de mii de elevi din mediile defavorizate vor primi tablete conectate la internet”

Guvernul a alocat în ședința din 7 mai, 150 de ­mi­lioane de lei pentru achiziția de tablete conectate la internet pentru copiii din medii defavorizate.

Președintele PNL Buzău, deputatul Cristi Romanescu a precizat într-o postare pe rețelele de socializare, că în urma acestei decizii, aproximativ 250.000 de elevi vor avea acces la cursuri online.

Liderul liberalilor buzoieni a mai adăugat că, măsurile adoptate de Guvern, vizează și sprijinirea mediului de afaceri, afectat de pandemia Covid-19: ,, Firmele ale căror încasări au scăzut în luna aprilie 2020 vor putea solicita certificatele de situație de urgență (CSU) și în luna mai. Guvernul a modificat în ședința de joi metodologia de eliberare a CSU lărgind aria de aplicabilitate. Noi localități și zone din România atestate ca stațiuni turistice de interes național și local. Guvernul a aprobat în ședința de joi o hotărâre care dă șansa unor localități de a se promova cu noul statut, crescându-și astfel șansele în atragerea de finanțări ne­rambursabile. Un milion de români care obțin venituri din activități independente, drepturi de proprietate intelectuală, agricultură, chirii, câștiguri de capital și alte forme de venituri vor primi bonificații de până la 10% dacă vor achita impozitele sau contribuțiile până la data de 30 iunie, noul termen de depunere a declarației unice. Guvernul a aprobat amnistia fiscală propusă de Ministerul Finanțelor pentru dobânzi, penalități și alte accesorii datorate de firmele care vor achita principalul restanțelor până la data de 15 decembrie 2020, măsură care va sprijini mediul de afaceri lovit de criza COVID-19 și va avea un efect pozitiv asupra încasărilor bugetare din acest an. Guvernul a adoptat ordonanța <Adio hîrtii>. Începând din 1 iunie, toți angajații Ministerului Fondurilor Europene și ai structurilor aflate în subordine au obligația de a folosi exclusiv sistemul digital și de a renunța la hârtii în interac­țiunea pe care o vor avea cu beneficiarii finanțărilor. Ministerul Justiției sprijină mediul de afaceri. Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care creează cadrul legal pentru adoptarea hotă­rârilor societăților ­comer­ciale prin intermediul mijloacelor de comunicare online”, a mai adăugat deputatul Cristi Romanescu pe Facebook.