Cum a ajuns un tânăr cu handicap să-și dea foc cu bricheta. Încidentul, produs într-un centru de plasament din Buzău

<strong>Un incident care se putea încheia dramatic a avut loc, zilele trecute, într-un centru de plasament pentru copiii cu handicap din Buzău. Un tânăr în vârstă de 17 ani, instituționalizat și aflat în grija Protecției Copilului, și-a dat foc la haine cu o brichetă găsită la un coleg.</strong>

Victima a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu din București în cursul zilei de 31 martie, la scurt timp după producerea evenimentului. Potrivit reprezentanților DGASPC Buzău, băiatul ar fi mers la toaletă însoțit de un angajat al centrului, așa cum prevede regulamentul intern.

Supraveghetorul a auzit gălăgie în baie, iar când a deschis ușa l-a văzut pe tânăr în timp ce se zbate să stingă flăcările care îi cuprinseseră tricoul. Acesta era conștient și i-ar fi spus însoțitorului că găsise bricheta la un coleg și voia să vadă cum funcționează.

Cazul a fost prezentat de site-ul Asociației pentru Siguranță Urbană și Mediere (ASUM), al cărei scop este apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale. Aparținătorii băiatului spun că au fost anunțați de către reprezentanții DGASPC Buzău în cursul zilei de vineri despre eveniment.

Potrivit asum.ro, rudele tânărului spun că starea este destul de gravă. ”A fost transportat de urgență la București și este intubat. Urmează să fie supus unor intervenții chirurgicale. Nu ne putem explica cum a fost posibil așa ceva. Cu o zi înainte, joi, am vorbit cu el la telefon, era vesel și fericit. I-am spus că vom solicita să fie învoit, să il aducem acasă de sărbători”, a declarat pentru asum.ro ruda victimei.

Incidentul în urma căruia tânărul de 17 ani a fost la un pas să moară este anchetat atât de către DGASPC cât și de Inspectoratul de Poliție Județean Buzău.