De ce ai nevoie ca să te asiguri că bebelușul se joacă în siguranță în casă?

36

Jocurile sunt, desigur, o activitate preferată a copiilor, de la cele mai fragede vârste. Prin intermediul acestora, ei descoperă lumea din jur, folosindu-și toate simțurile. Anumite jocuri educative îi ajută pe cei mici să afle mai multe despre culori, despre alfabet și despre natură, de exemplu. 

Încă de la câteva luni, chiar dacă cel mic nu poate încă să meargă, este o idee bună să îl lași să se joace pe jos, într-un coșuleț special, înconjurat de toate jucăriile preferate. Când devine mai independent în mișcări, poate fi mai complicat să-i acorzi toată libertatea de care are nevoie pentru a căpăta încredere de sine.

Pentru a-l lăsa pe bebeluș să se joace liber, încă din primele momente în care începe să se deplaseze, este important să iei câteva măsuri, pentru ca diferitele încăperi ale casei să fie un mediu sigur și fără pericole.

Iată ce măsuri trebuie să iei, pentru ca bebelușul să se joace în libertate, oriunde s-ar afla în casă!

  • Amplasează colțuri de protecție pentru mobilă

Pe măsură ce copilul începe să se descurce tot mai mult fără ajutor, crește din ce în ce mai mult și curiozitatea de a descoperi tot ce se află în jur. La vârste fragede, mai ales, se pot produce accidentări în contact cu mobila. Colțurile de protecție, precum cele de la Babyneeds.ro, îți vin în ajutor, pentru a-l lăsa pe cel mic să fie independent încă de când acesta are doar câteva luni.

  • Instalează protecție pentru dulapuri și uși 

Un alt element important pentru siguranța la joacă este și securizarea ușilor și dulapurilor. Astfel, cele la care ajunge cu ușurință bebelușul nu pot fi deschise, ceea ce previne riscul de accidentări prin contactul cu mobila sau cu obiectele aflate acolo. 

Se fixează în locurile unde e nevoie cu banda dublu-adezivă. Aceasta poate fi îndepărtată când nu mai este nevoie de ea, fără a lăsa urme, ceea ce o face perfectă pentru a fi folosită doar atunci când este nevoie.

  • Instalează o poartă de protecție pentru scări

Porțile de protecție pentru scări sunt importante pentru a preveni eventualele accidente ale bebelușului. Acestea se instalează la baza scărilor și a ușilor. Astfel, bebelușul se poate juca nestingherit în orice încăpere, fără a încerca, din curiozitate, să se urce pe scări.

Avantajul unor astfel de sisteme de protecție pentru bebe este că nu trebuie instalate în perete prin prindere cu găuri. Sunt fixate între acesta și balustradă prin intermediul unor șuruburi de expansiune, cu protecție de silicon.

  • Protejează copilul împotriva pericolelor legate de prize

Prizele pot pune o problemă serioasă pentru bebeluși, deoarece sunt adesea plasate aproape de nivelul podelei, ceea ce face accesul la ele ușor. De aceea, e indicat să le acoperi cu un capac de siguranță special.

Acesta are avantajul că nu poate fi scos decât folosind un ștecher, fiind, de asemenea, refolosibil. Poate fi montat ușor, fără a necesita lipire sau șuruburi.

Siguranța bebelușului la joacă, după ce a început să se deplaseze mai mult prin casă, este esențială pentru a preveni accidentele. Amplasează sisteme de protecție oriunde este necesar, pentru ca cel mic să aibă condițiile necesare pentru a afla mai multe despre lumea din jur.

Sursă foto: Pixabay.com.