De Ziua Drăgăicii la Târgul de Sânziene se poartă ie: „Pozați-vă și tăguiți @Drăgaica Buzău. Arătați-le tuturor dragul de tradiție și dragul de România”

49

Primăria Municipiului Buzău lansează o provocare pentru toți cei care ajung în Târgul Drăgaica pe data de 24 iunie. Astfel cei care vor veni îmbrăcați în ie vor avea pe lângă acces gratuit și șansa de a apărea într-un album foto realizat de organizatori

„Vineri, pe 24 iunie, de Ziua Universală a Iei și de Ziua Drăgaicei vă invităm să purtați ie în Drăgaică. Pozați-vă și tăguiți @Drăgaica Buzău și vom face un album doar cu voi. Arătați-le tuturor dragul de tradiție și dragul de România.

Dorim să vă reamintim faptul că Ziua Universală a Iei este o inițiativă a comunității La blouse roumaine și a fost marcată pentru prima oară pe 24 Iunie 2013, data fiind aleasă special pentru a coincide cu sărbătoarea creștină a Sfântului Ioan de vară și cea străveche a Sânzienelor și Drăgaicei.

Ia este creația frumosului, a creativității și iubirii de locurile în care ne-am născut sau de care suntem legați sufletește.” transmit organizatorii pe Facebook.