Desfășurare impresionantă de forțe pe DN2E85. A fost testată promptitudinea echipelor de salvare în cazul unui accident în lanț

Șoferii care au circulat joi, la prânz, pe DN2 E85 au putut surprinde, în apropiere de Buzău, o desfășurare impresionantă de forțe. Părea o intervenție a efectivelor Comitetului pentru Situații de Urgență, în urma unei coliziuni între patru autovehicule.

De la echipe de descarcerare, până la echipaje de ambulanță, pompieri și poliție, inclusiv un punct de triere a victimelor, instalat pe marginea șoselei.

Accidentul a fost anunțat inclusiv la numărul unic 112, pentru a testa promptitudinea echipelor de salvare.

Structurile sosite la locul intervenţiei au acționat pentru descarcerarea victimelor și triajul acestora, fiind luate măsuri pentru acordarea primului ajutor medical în Punctul Medical Avansat şi transportul victimelor la Unitatea de Primire Urgenţe.

De asemenea, echipajele de stingere au acționat pentru lichidarea incendiului și au asigurat măsurile de prevenire a apariției altor situații de urgență.

Totodată, echipajele de poliție rutieră au desfășurat activități pentru fluidizarea și dirijarea traficului în vederea evitării producerii altor evenimente negative, precum și pentru siguranța salvatorilor.

După finalizarea operațiunilor de salvare, polițiștii au efectuat cercetarea la fața locului în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a accidentului rutier.

Pe timpul desfășurării acțiunilor de intervenție jandarmii au asigurat paza transportului de valori, precum și măsurile de ordine şi siguranţă publică, interzicând accesului persoanelor şi autovehiculelor neautorizate în zonele de risc.

În cadrul exerciţiului au fost concentraţi peste 70 de pompieri, paramedici, medici, asistenţi medicali, poliţişti şi jandarmi pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă propuse fiind dislocate un număr de 21 autospeciale de intervenţie.