Direcția de Sănătate Publică Buzău demarează o nouă etapă de vaccinare anti-COVID

În județul Buzău, sunt amenajate patru centre de vaccinare, iar în anumite localități, serul poate fi administrat și de medicul de familie, pe bază de programare.

Este vorba de imunizarea cu un nou tip de vaccin, denumit Comirnaty Omicron BA. 4-5, care acționează în special împotriva variantei Omicron a temutului virus.

În prezent, în județul Buzău, numărul persoanelor infectate cu virsul Sars-CoV-2 nu este la cote îngrijorătoare însă este de așteptat ca, după îmbulzeala de sărbători, din magazine și piețe, numărul cazurilor să crească simțitor.

De aceea, Direcția de Sănătate Publică Buzău îi îndeamnă pe buzoieni să nu renunțe la ideea vaccinării împotriva virusului Sars-CoV-2. Astfel, instituția a anunțat că a primit 300 de doze de vaccin împotriva variantei Omicron a virsului, pe care ar putea să le administreze, gratuit, celor care doresc o protecție bună în fața unei eventuale îmbolnăviri.

În județul Buzău, sunt amenajate patru centre de vaccinare, iar în unele localități, noul ser al celor de la Pfizer poate fi administrat și de medicul de familie, pe bază de programare.

Potrivit recomandărilor specialiștilor din cadrul DSP Buzău, vaccinul de tipul Comirnaty Omicron BA. 4-5 se poate administra concomitent sau la orice interval de timp cu alt vaccin din Programul Naţional de Vaccinare, inclusiv cu cel gripal.

Serul este indicat persoanelor cu vârsta de peste 12 ani, cărora li s-a administrat schema primară de vaccinare împotriva Covid19 cu cel puțin trei luni înainte.

Noul vaccin este recomandat în special persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani sau oricărei persoane are o boală cronică, dar el este deopotrivă recomandat oricărui adult, pentru că ne aflăm într-o situaţie similară cu gripa, adică o viroză sezonieră, dar care, uneori, dă complicaţii.