Drumul județean 203G, de la Monteoru spre Leiculești, redat circulației după o pauză de cinci luni

Drumul județean 203G, care leagă stațiunea Sărata Monteoru și localitatea Leiculești, din județul Buzău, a fost redat circulației, după o pauză de cinci luni, timp în care s-a aflat în reabilitare.

Drumul a fost închis în luna decembrie a anului trecut, după ce ploile abundente au provocat o alunecare de teren, iar tranzitarea lui punea în pericol viețile oamenilor.

Una dintre benzile de mers se surpase complet pe anumite porțiuni, iar șoferii erau nevoiți să alterneze benzile, ceea ce făcea ca drumul să fie foarte periculos.

Deși preconizau redeschiderea în luna ianuarie, autoritățile au dat undă verde deschiderii drumului abia în mai, cu anumite recomandări pentru șoferi.

Aceștia sunt sfătuiți să respecte semnalizările din trafic și să reducă viteza, dat fiind că pe anumite porțiuni drumul se îngustează, iar curbele fără vizibilitate necesită prudență maximă.

Pe această rută, turiștii pot călători direct din staţiuea Sărata Monteoru spre Tisău ca apoi să aleagă ruta spre Vulcanii Noroioşi. Drumul amenajat în mare parte prin pădure scurtează cu 15 kilometri traseul pe Drumul Vinului, prin Verneşti.