Efectele vaccinării, vizibile la Buzău: fără cazuri noi de Covid-19, de 15 zile

Județul Buzău parcurge o lungă perioadă de timp fără îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 pentru prima dată de la începutul pandemiei. . Instituția Prefectului a anunțat că luni este cea de-a 15-a cu rată nulă de infectare.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău nu s-au confirmat cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19).

Prefectul judeţului Buzău a ținut să transmită public un mesaj în care le mulţumeşte buzoienilor pentru modul în care s-au comportat în ultima vreme și au gestionat lucrurile.

„Multumesc buzoienilor pentru eforturile depuse in combatarea pandemiei din ultimile 14 luni. (…) Acest lucru ne arată că suntem pe drumul cel bun, că putem reveni la viaţa de dinaintea pandemiei, când nu trebuia să stăm departe de cei dragi, când ne puteam mişca liber, fără mască, fără restricţii. Mulţumesc tuturor buzoienilor pentru responsabilitatea de care au dat dovadă!”, a transmis prefectul Buzăului, Silviu Iordache.

Prefectul județului Buzău a mai transmis că lucrurile vor sta si mai bine dacă cei care nu s-au vaccinat până acum se vor imuniza în viitorul apropiat.

„Efectele vaccinării sunt vizibile şi, astfel, putem evita un posibil nou val de infectări cu virusul COVID-19, sau apariţia şi răspândirea unor mutatii ale virusului care suscită îngrijorare. De asemenea, vaccinarea rămâne soluţia eficientă şi sigură pentru a învinge pandemia cu care ne luptăm de un an şi jumătate!”, a transmis prefectul Buzăului, Silviu Iordache.

Potrivit DSP, un număr de 12.582 de persoane din Buzău au fost confirmate pozitiv COVID-19 de la începutul pandemiei. Dintre aceștia, au murit 439, iar 12.142 s-au vindecat.