Ești preocupat de situația ta financiară? Iată cum poți contribui la deblocarea economiei în pandemie

Efectele economice negative cauzate de pandemie sunt vizibile tuturor. Dacă ești antreprenor sau, pur și simplu, ești preocupat de situația ta financiară, atunci trebuie să știi că orice măsură de combatere a răspândirii coronavirusului este un pas important în restabilirea echilibrului economic. Cu cât rata de transmitere este mai redusă, cu atât mai repede lucrurile vor reveni la normalitate. Din păcate, deocamdată, nu există alte măsuri ce pot fi luate, în afară de responsabilizarea fiecărui locuitor al țării.

Iată ce poți face pentru ca economia din România să revină la normal în urma pandemiei

Informează-te din surse oficiale și bazează-te pe date științifice

Este esențial ca un fenomen precum pandemia de coronavirus să fie înțeles de către toți cetățenii. Așadar, informează-te din acele surse autorizate să facă recomandări și evită sfaturile și remediile bătrânești. Poți vedea chiar aici câteva sfaturi care nu au un fundament științific și care sunt inutile. Aplică acele indicații ale autorităților și persoanelor specializate în domeniu. Acestea trebuie să aibă prioritate în fața informațiilor răspândite pe social media de diverse persoane naive, neinformate sau de rea-credință. Atunci când observi o postare care nu specifică sau nu te direcționează către o sursă oficială clară, nu te grăbi să îi dai crezare sau să o împărtășești mai departe.

Igienizează

Deoarece virusul poate fi îndepărtat prin spălarea mâinilor și prin igienizarea suprafețelor pe care le atingem, acestea sunt măsuri esențiale în restaurarea normalității. De aceea, asigură-te că te speli des, de câte ori este posibil, cu apă și săpun, timp de 20 de secunde. Când nu te poți spăla pe mâini, folosește gel dezinfectant cu minimum 70% alcool. Atunci când ajungi acasă, la birou sau te așezi să iei masa, igienizează-ți telefonul, deoarece este unul dintre obiectele pe care le utilizezi cel mai des. De asemenea, curăță clanțele și cheile cu soluții dezinfectante.

Poartă mască sau vizieră

Dat fiindcă virusul se transmite prin căile respiratorii, purtarea măștii sau a vizierei este o modalitate excelentă prin care poți opri contaminarea celor din jur. În funcție de preferințele tale, poți apela la oricare dintre aceste două variante. Dacă te simți mai confortabil să porți vizieră, deoarece aceasta nu stă lipită de față, poți comanda de aici un set cu mai multe ecrane de rezervă.

Discută calm cu cei apropiați

Dacă observi în anturajul tău persoane care nu cred în existența coronavirusului, care nu vor să poarte mască sau să respecte regulile de igienă, este indicat să discuți cu ea pe această temă. Cu toate acestea, conversația trebuie să fie una calmă și blândă, fără acuzații sau cuvinte dure. Dacă veți avea o discuție aprinsă, persoana respectivă se va simți acuzată și încolțită și nu va mai fi dispusă să asculte ceea ce dorești să-i transmiți. Comunicarea între voi va fi blocată, interlocutorul tău va fi și mai predispus la a avea un comportament iresponsabil. Pe de altă parte, dacă îi spui că îi înțelegi punctul de vedere și îi explici că pandemia este o perioadă grea pentru toată lumea, inclusiv pentru tine, el va vedea că ești de partea lui și va fi mai receptiv la sfaturile pe care i le dai.

Păstrează distanța față de cei cu care nu locuiești

Nu în ultimul rând, încearcă să stai la distanță de cel puțin 1,5 metri față de persoanele cu care nu împarți aceeași locuință. Astfel, reduci șansele de a fi contaminat sau de a îmbolnăvi pe altcineva.

Așadar, dacă îți dorești ca veniturile tale și ale celor din jurul tău să fie din nou complete, aplică aceste măsuri și participă la prevenirea răspândirii coronavirusului.

Sursa foto: shutterstock.com