Handbalist al echipei HC Buzău și soția sa, depistați cu Covid-19, la o lună după ce au fost vaccinați cu serul Johnson&Johnson.

Un handbalist portughez al echipei HC Buzău și soția acestuia au fost depistați cu coronavirus, la o lună după ce au fost vaccinați cu serul Johnson&Johnson. Cei doi nu prezintă complicații sau simptome și au fost puși în izolare pentru 14 zile.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Buzău, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău, s-a inregistrat un caz nou de infectare cu noul coronavirus (COVID-19).

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 23 de ani care a fost testată de către DSP Buzău în cadrul unei anchete epidemiologice. Tânăra este soția handbalistului portughez de la HC Buzău, Sergio Barros, confirmat cu COVID-19 încă de joi.

Sportivul a fost evaluat la Unitatea de Primiri Urgenţe, este asimptomatic, a primit tratament corespunzator și acum este izolat la domiciliu. Bărbatul a fost reconfirmat cu coronavirus după ce a fost testat înainte de antrenament.

Potrivit antrenorului HC Buzău, club din care internaționalul portughezul face parte, nu există pericolul ca ceilalți jucători să se infecteze pentru că nu au luat legătura cu el.

Atât sportivul, cât și soția acestuia, au fost vaccinați cu Johnson&Johnson în urmă cu o lună. Tocmai de aceea, DSP Buzău a demarat o anchetă pentru a stabili cum a fost posibilă această infectare.

Nu se cunoaște dacă este vorba despre varianta Delta și au fost trimise probe pentru secvențiere.

De la debutul pandemiei și până în prezent, în județul Buzău au fost confirmate pozitiv cu coronavirus 12.596 de persoane, 12.147 s-au vindecat, iar 439 de oameni și-au pierdut viața.