Răul Buzău, în vizorul voluntarilor care caută o fetiță de 5 ani, dispărută de la domiciliu. Copilul din Săgeata, de negăsit, de azi noapte

Peste 150 de polițiști și jandarmi, ajutați de localnici și voluntari, caută și la această oră o fetiță de 5 ani și 7 luni din satul Găvănești, comuna Săgeata, care a dispărut încă de aseară de la domiciliu. Pompierio și jamdarmii ajutați de voluntari și-au extims căutările și pe răul Buzău, în aval de locul unde ar fi dispărut copilul.

Dimineață, un elicopter a survolat perimetrul din apropierea râului Buzău, unde sunt temeri că ar fi ajuns fetița.

Peste 150 de polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari s-au mobilizat și au periat împrejurimile

Nici nu se întunecase atunci când părinţii şi-au dat seama că fetiţa de cinci ani şi şapte luni a dispărut din curtea casei din Găvăneşti, județul Buzău. Disperaţi, oamenii au cerut ajutor şi mai mulţi localnici au început imediat să o caute prin preajmă.

La scurt timp, rudele au anunţat autorităţile, care au împânzit zona după lăsarea întunericului. Forțele implicate în căutările fetei au primit ajutor de la voluntari din alte județe. Mai mulți proprietari de ATV-uri s-au mobilizat pe rețelele de socializare.

“Căutările sunt în desfăşurare, acţionând aproximativ 140 de efective din MAI – poliţişti, jandarmi, pompieri, precum şi voluntari şi sunt utilizate camere cu termoviziune, barcă pneumatică, precum şi autoturisme de teren”, a declarat Cosmin Stanciu, de la IPJ Buzău.

În momentul dispariţiei, fetița era îmbrăcată doar cu pantaloni scurți şi nu avea încălţări în picioare. Temerea cea mai mare a tuturor se leagă de faptul că, la nici o sută de metri de casa micuței, curge râul Buzău.