Incendii de vegetație uscată, pe sute de hectare, în zonele colinare ale Buzăului

Un puternic incendiu de vegetație uscată a izbucnit, joi seară, pe raza a două comune din zona de deal a Buzăului. Este vorba despre o linie de foc se întinde pe 2,5 kilometri. Flăcările se extind rapid din cauza vântului.

UPDATE Incendiul pare mai grav decât cel de sâmbătă, motiv pentru care prefectul Buzăului a plecat către zona în care arde, au comunicat reprezentanții Instituției Prefectului.

ISU Buzău a fost solicitat să intervină, joi seară, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată ce se manifestă pe raza comunelor Scorțoasa și Beceni.

Din primele date, la fața locului ar fi vorba de o linie de foc ce se întinde pe 2,5 km, și aproximativ 500 de hectare distruse în spate, flăcările extinzându-se rapid din cauza vântului ce își face simțită prezența în zonă.

La locul intervenției se află 19 subofițeri cu trei autospeciale, urmând a sosi forțe în sprijin, dacă este cazul. Se intervine cu mijloace de primă intervenție, inclusiv turbosuflante, atomizoare, lopeți, etc. Misiunea este în dinamică, transmit pompierii.

Potrivit ISU, aceste arderi pot degenera în situații mult mai grave ce implica distrugerea proprietăților, bunurilor cetățenilor și pot duce chiar la pierderea vieților omenești. Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă.