Institut European pentru Cercetare Multidisciplinară, la Buzău. Va fi condus de fostul ministru al Tineretului și Sportului, Alexandru Mironov

La Buzău, au fost puse bazele Institutului European pentru Cercetare Multidisciplinară, menit să reunească specialiști din mai multe domenii, pentru a creiona proiecte de dezvoltare.

Institutul va fi condus de Alexandru Mironov, fost ministru al Tineretului și Sportului.

”În zona asta superbă care este țara asta a Buzăului e loc pentru instalat un asemenea institut. nu trebuie să vină oamenii la serviciu, să semneze condica, ci să-i vină ideea înainte, să o trimită, să se lege ceva, și să te pomenești că a pornit un proiect în care sunt implicați de la Iași, de la București, și să faci ceva bun pentru oameni”, a declarat Alexandru Mironov.

Cunoscut pentru numeroasele emisiuni și proiecte din domeniul științei, Alexandru Mironov a ținut să aprecieze implicarea primarului municipiului Buzău în crearea acestui institut.

”Astfel se vor genera multe proiecte pentru dezvoltarea municipiului și județului Buzău, dar și a României. Iată că Buzăul este un oraș deschis viitorului, punând în valoare specialiști de excepție ai orașului nostru și ai acestei țări”, a declarat Constantin Toma.

Prin noul demers se dorește mobilizarea unor mari specialiști din universitățile și institutele de cercetare din România, pentru a realiza proiecte de dezvoltare în diverse domenii.