VIDEO Lacrimi și tristețe, după tragica dispariție a elevei de 15 ani din Padina. Colegii și sătenii nu se mai opresc din plâns

Soarta a fost până la urmă extrem de crudă cu un pompier din Buzău, supravieţuitor al exploziei de la Mihăileşti. Aseară, de serviciu fiind în echipajul de descarcerare, Romeo Baciu şi-a văzut fetița zdrobită în urma unui accident, după care a fost nevoit chiar el să o resusciteze cu propriile mâini. Din păcate, Ştefania a murit la spital. Avea 15 ani şi se afla în maşina condusă de un tânăr de 18 ani.


Banca în care Ștefania Baciu trebuia să-și facă astăzi lecțiile s-a transformat într-un altar pe care colegii și cadrele didactice din școala Padina l-au umplut cu flori și candele.

„Era o elevă cuminte, o elevă căreia îi plăea să se implice în multe activități, plină de energie, prietenoasă cu colegii. Este o dramă imensă pentru tot colectivul clasei” ne-a declarat Alina Palcău, diriginta Ștefaniei.

„Banca Ștefaniei este plină de lumânări și poze, pentru că au împreună amintiri frumoase. Cu greu le-a venit colegilor să creadă și plâng încontinuucu toții.” povestește Răzvan Oprea,directorul Școșii din Padina.

Accidentul s-a produs duminică, în jurul orei 17.00, între localitățile Pogoanele și Padina. Mașina condusă de prietenul fetei, Alex, un tânăr în vârstă de 18 ani, a ieșit brusc de pe asfalt și s-a răsturnat pe câmp. Șoferul, care avea permis de numai o lună, a scăpat teafăr iar pasagera a fost aruncată din autoturism.

„Un conducător auto de 18 ani din Pogoanele, în timp ce conducea mașina pe DN2C din direcția Buzău către Slobozia a ajuns în afara localității Padina, a pierdut controlul direcției de mers și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Din accident a rezultat decesul pasagerei de 15 ani. ” a precizat, Cms Gheorghe Colăcel, de la Poliția Rutieră din Buzău.

Echipajul de descarcerare de la stația de pompieri Padina a pornit repede către locul indicat în apelurile la 112.

„La fața locului, aceștia au efectuat manevre de descarcerare și au acordat măsuri de prim ajutor celor din autoturism. Din păcate, din acesta s-a extras o persoană de sex feminin necooperantă și inconștientă și a fost transportată la unitatea de primire urgențe din județ.” a declarat Vlăduț Pârvu, purtător de cuvânt ISU Buzău.

Printre pompierii sosiți la intervenție s-a aflat și tatăl adolescentei care zăcea inconștientă lângă caroseria mașinii. Când a văzut-o pe Ștefania, nu a putut decât să mai exclame că e fata lui după care s-a clătinat și a fost cât pe ce să cadă din picioare.

Victima a avut semne vitale până la spital, însă, medicii au fost nevoiți să constate decesul la scurt timp. Șoferul vinovat a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost negativ.

Acesta nici măcar nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Romeo Baciu, tatăl adolescentei care a murit în accident, este unul dintre puținii pompieri care au scăpat cu viață din explozia de la Mihăilești.