Legumicultor din Buzău, prins în timp ce transporta o mare cantitate de petarde și artifici

Un tânăr în vârstă de 30 de ani,
s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins transportând o mare cantitate de petarde și artificii, cu puțin înainte de a obține autorizațiile pentru comercializarea lor. Bărbatul, este legumicultor de profesie, iar în această perioadă s-a gândit să-și completeze venitul prin comercializarea de petarde și artificii.

Pentru a intra cu noua activitate în legalitate, a depus cerere de autorizare, însă a pornit în aprovizionarea cu petarde și artificii, până să intre în posesia documentului.

Și-a încărcat mașina, la București, cu aproape 4.000 de articole pirotehnice iar pe drumul de întoarcere, bărbatul a aprins o pedardă. Ghinionul a făcut ca în apropiere să fie un echipaj de poliție, care a auzit pocnitura.

Un număr de 3.918 articole pirotehnice din categoriile F2 și F4, în greutate de 120 de kilograme, au fost ridicate de polițiști din mașina buzoianului.

Totodată, în portbagajul vehiculului au mai fost descoperite recipiente care conțineau 15 litri de substanță lichidă, prezentând inscripții cu multiple simboluri de periculozitate, specifice substanțelor toxice.

Articolele pirotehnice pot fi comercializate doar în spaţii destinate vânzării unor astfel de articole, numai după obţinerea autorizaţiei de a le deţine şi comercializa din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă, a Poliției și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență.