Localnicii din Bisoca, terorizaţi de sălbăticiuni

<strong>Se înmulțesc aparițiile urşilor în apropierea satelor din zona de munte a judeţului Buzău. Localnicii din Bisoca sunt terorizaţi în aceste zile de sălbăticiuni, iar cel mai recent atac a avut loc în noaptea de 23 spre 24 mai. ”Pe Recea circulă un urs printre casele cetățenilor”, este avertismentul apărut ”Bisoca, sub teroarea urșilor”.</strong>

Pentru a semnala apariţiile din ce în ce mai dese ale urşilor, cu scopul de a-şi avertiza consătenii şi de a atrage atenţia autorităţilor, George Ionaşc, un localnic din Bisoca, a creat un grup pe Facebook unde apar imagini greu de privit.

Seria alarmelor publicate a fost reluată pe 22 mai, ”după o perioadă lungă de liniște în ceea ce privește atacul urșilor în gospodării”.

”Alarma este dată în satul Șilării-Lacurile, de dl Alex Senchiu, persoană ce face apel la autoritatea administrativă a comunei pentru a pune in aplicare pârghiile legale pentru combaterea acestor dăunători”, a postat George Ionașc pe grupul ”<a href=”https://www.facebook.com/groups/506159973713543″>Bisoca, sub teroarea urşilor</a>”.

Cea mai recentă postare pe grupul comunității din Bisoca ilustrează prăpădul pe care un urs l-a produs, luni noapte, într-o gospodărie din satul Lacurile. Sălbăticiunea a lăsat în urma sa un porc rănit şi pagube la grajdul în care a pătruns.

Buzoianul care administrează grupul ”Bisoca, sub teroarea urşilor” susţine că urşii au ajuns să plimbe printre casele oamenilor şi sunt un real pericol.

”Din nou oamenii satelor bisocene trăiesc sub teroarea urșilor. Acest exemplar se afla la ora 8.30 la intersecția drumurilor comunale Șilării-Lacurile – Recea”, a transmis George Ionașc.

Potrivit autorităților din Bisoca, în ultimele două săptămâni au fost înregistrate peste 15 atacuri pe timpul nopții. Oamenii cred că atacurile din ultimele nopți au fost date de același urs.