Lucrări de amploare la noul pod de la Vadu Pașii. Sunt așteptate pe șantier două macarale unice în țară

Punțile metalice ale noului pod de la Vadu Pașii vor fi montate, în primă fază, pe jumătate din lungimea construcției, cu două macarale de 600 de tone care sunt unicat în România.

Este prima lucrare complexă, programată în luna septembrie, după ce viitura din primăvară a amânat execuția podului, provocând pagube considerabile constructorului.

Primarul din Vadu Pașii spune că, fiind o lucrare de mare anvergură, pot apărea și anumite riscuri de întârziere în ceea ce privește ternenul de finalizare.

“Este o lucrare costisitoare și din punct de vedere al efortului uman dar și financiar care nu se poate realiza peste noapte așa cum cred unii oameni neavizați. Suntem conștienți că lucrurile nu sunt chiar atât de simple dar sperăm ca firma de construcții va finaliza rapid acest obiectiv de mare impact pentru comuna noastră”, a declarat Gheorghe Firon, primarul comunei Vadu Pașii.

După montarea punților rutiere, urmează ca muncitorii să toarne asfaltul și astfel podul să fie dat în folosință.
Cel mai probabil, etapa finală se va face în primăvara anului 2020.

Noul pod de la Vadu Pașii este construit cu bani de la Consiliul Județean Buzău și Ministerul Dezvoltării, investiția ridicându-se la peste 26.000.000 de lei.