Medicii veterinari buzoieni le recomandă cetățenilor să cumpere carne de porc și produse din carne doar din spații autorizate și supravegheate

Odată cu apropierea sărbătorilor, veterinarii recomandă cetățenilor să cumpere carne de porc și produse din carne doar din spații autorizate și supravegheate sanitar veterinar, unde toată marfa provine din abatoare autorizate.

Recomandările îi vizează și pe buzoienii care vor sacrifica porcii crescuți în gospodăriile proprii, cărora medicii le reamintesc că sacrificarea fără controlul sanitar veterinar al stării de sănătate a animalului și a salubrității cărnii obținute, poate avea consecințe grave.

În primul rând, un porc cu trichineloză sau o altă boală infecțioasă poate îmbolnăvi întreaga familie. În situația în care medicul veterinar constată că porcul este bolnav de trichineloză, proprietarii vor fi despăgubiți de stat, la valoarea de piață a animalului.

În schimb, vânzarea cărnii de porc neexpertizată sanitar-veterinar se sancționează cu amenzi cuprinse între 20.000 și 40.000 de lei.