Mesaj de încurajare pentru locuitorii municipiului Râmnicu Sărat, de la un medic foarte apreciat

Un mesaj de încurajare pentru locuitorii municipiului Râmnicu Sărat, care au aflat săptămâna trecută că spitalul lor devine unitate tampon pentru pacienții cu Covid-19, a fost postat pe Facebook de unul dintre cei mai apreciați medici din zonă. Doctorul Adnan Al Aloul, un palestinian stabilit în România, susține că personalul medical o să fie echipat complet și nu va transmite boala mai departe.

Ministerul Sănătății a decis pe 23 martie 2020 să transforme Spitalul Municipal Râmnicu Sărat în unitate medicală tampon pentru pacienți Covid-19, hotărâre care a bulversat comunitatea și personalul medical.

”Suntem siguri că o să facem față acestei provocări neprogramate și că nu ne lasă conducerea spitalului și primăria fără echipamente și medicație specială de care avem nevoie pentru această boală nouă. Pacienții o să fie tratați în spital, personalul medical o să fie echipat complet pentru a nu fi ei înșiși infectați și nici pentru a nu transmite boala mai departe”, scrie dr. Adnan Al Aloul.

În numele colegilor, Adnan Al Aloul le cere scuze pacienților râmniceni ”că în această perioadă de cumpănă suntem nevoiți să tratăm doar pacienți infectați cu Covid-19. Cu ajutorul lui Dumnezeu vom trece cu bine de această încercare și porțile spitalului se vor deschide din nou pentru toată lumea.”

Chirurgul de origine palestiniană s-a alăturat în 2018 echipei din spitalul râmnicean iar la două săptămâni după angajare a realizat în premieră o intervenţie laparoscopică unui pacient care suferea de ulcer gastric perforat.

Adnan Al Aloul a lucrat timp de 7 ani în Israel, unde a acumulat experienţa necesară pentru a realiza intervenţii chirurgicale cu succes, apoi în București.