Mituri despre pacanele (sloturi video)

Fiind cele mai populare jocuri, atat in cazinourile online, cat si in cele stradale, sloturile sunt inconjurate de numeroase mituri, carora le cad adesea prada jucatorii superstitiosi.

Este greu de explicat de ce. Probabil ca jucatorii fara experienta au contribuit la perpetuarea acestor conceptii gresite sau pur si simplu pentru ca nu sunt familiarizati cu modul in care functioneaza de fapt sloturile. In acest articol iti voi prezenta cele mai raspandite mituri despre pacanele si sa iti ofer explicatii rezonabile de ce aceste mituri sunt de fapt false.

Daca vrei sa te convingi ca avem dreptate poti incerca cele mai noi si distractive pacanele online, la cazinouri de renume. Le gasesti pe site-ul Top-Cazino, unde ai numeroase informatii despre cele mai bune cazinouri online din Romania.

Sloturile sunt programate sa functioneze in perioade „reci” si „calde”

Oricine a invartit vreodata rolele de joc ale pacanelelor a observat o tendinta interesanta a anumitor sloturi, care au perioade fructuoase, adica „calde” si ofera plati consistente pentru anumite perioade de timp, urmate apoi de perioade prelungite „reci”, in timpul carora jocul nu mai aduce castiguri.

Tocmai aceasta tendinta a dat nastere conceptiei gresite ca salile de jocuri de noroc si operatorii de cazinouri online preprogrameaza sloturile pentru a le afecta platile.

Perioade calde si reci pot aparea intr-adevar in intervale scurte, ori de cate ori exista o abatere de la ceea ce este probabil sa se intample statistic.

Jucatorii fara experienta ar trebui sa-si aminteasca mai presus de toate ca rezultatele rotirilor la pacanele se vor egala in cele din urma cu rata de returnare la jucator, pe termen lung.

Adevarul este ca, da, sloturile sunt intr-adevar pre-programate de catre dezvoltatorii de software pentru a se asigura ca fiecare rotire individuala a rolelor este complet aleatorie si nu este afectata de invartirile anterioare sau ulterioare.

Sloturile nu mai platesc dupa ce cineva castiga jackpotul

Exista o conceptie gresita larg raspandita printre unii jucatori ca un joc de pacanele care tocmai a platit un jackpot progresiv urias nu ar trebui sa fie jucat imediat dupa acest moment, deoarece devine „strans”, adica nu mai ofera castiguri.

Ideea in sine e total gresita. Unii ar putea spune ca aparatul de slot incearca sa contrabalanseze plata jackpotului urias si sa revina la procentajul mediu de plata, oferind castiguri mai putin frecvente.

Cu toate acestea, nu exista nici un pic de adevar intr-o astfel de afirmatie.
Nici sloturile, nici ruleta, nici zarurile nu au memorie.

Prin urmare, un slot nu isi poate „aminti” ca tocmai a acordat cuiva un castig foarte mare. De fapt, sloturile nici macar nu stiu ca cineva tocmai a castigat un jackpot. Indiferent de moment, fiecare rotire este aleatorie.

Castigurile sunt afectate de momentul in care joci

Aceasta credinta este o notiune interesanta, care vine in mai multe variante diferite.

Exista o convingere larg raspandita in randul jucatorilor superstitiosi ca sloturile progresive au mai multe sanse sa ofere castiguri in weekend, comparativ cu zilele lucratoare.

Evident, exista un dram de adevar intr-o astfel de afirmatie, deoarece majoritatea jucatorilor sunt pe site-urile online in weekend.

S-ar putea sa fie mai multi castigatori in weekend, dar acelasi lucru este valabil si pentru numarul de invinsi.

Utilizarea functiei de redare automata reduce sansele de castig

Un mit spune ca utilizarea functiei Autoplay reduce sansele de a castiga. Oricine a jucat vreodata la pacanele online probabil stie cum functioneaza Autoplay si care este scopul acesteia.

In primul rand, functia Autoplay este conceputa pentru a spori confortul jucatorilor care prefera un joc mai dinamic si doresc sa-si accelereze ritmul.

Evident ca functia Autoplay poate duce la o pierdere mai mare de bani, deoarece joci intr-un ritm mai rapid, dar folosirea acesteia nu afecteaza in niciun caz procentele de plata ale slotului respectiv.

Cu cat joci mai mult, cu atat sunt mai mari sansele de a castiga

Cu cat jucati mai mult un anume joc de pacanele, cu atat sunt mai mari sansele de castig.

Nu este deloc asa. Ideea de a juca acelasi slot ore in sir, pentru ca in cele din urma te va rasplati cu o plata uriasa este complet falsa.

Desigur, statistica spune ca, cu cat joci mai mult timp, cu atat sansele tale de a castiga sunt mai mari, deoarece mai devreme sau mai tarziu, una dintre secventele de numere aleatoare s-ar transforma in cele din urma intr-un rezultat care ofera un castig spectaculos.

Dar nu e neaparat asa: cu cat timp petreci mai mult la un anume joc de pacanele, cu atat vei pierde mai mult, deoarece cazinoul practic colecteaza un mic procent din fiecare pariu pe care il faci.

Chiar si sloturile cu rata de returnare la jucator mare nu conduc in mod automat la castiguri.