Mobilizare generală pentru salvarea unui urs, în pădurea de lângă localitatea Cănești

O echipă formată din reprezentanții AJVPS, ai Jandarmeriei, de la Garda de Mediu și ai primăriei comunei buzoiene Cănești, a intervenit într-una dintre serile trecute pentru salvarea unui urs, care era prins în laț. Animalul agoniza de durere și de foame.

Reprezentanții AJVPS Buzău au aflat de la primarul din Cănești că un urs e prins într-un laț, în apropierea localității. Acesta fusese prins în ochiul de sârmă de câteva zile, era slab și avea răni profunde.

Potrivit reprezentanților AJVPS, ursul, care are aproximativ trei ani, era prins într-un laț pus intenționat. Pentru salvarea animalului, a intervenită o echipă mixtă formată din angajați AJVPS, de la Jandarmerie, Garda de Mediu și primăria comunei Cănești.

Medicul veterinar Valentin Doană a tranchilizt sălbăticiunea, apoi i-a tratat rănile, după care a fost eliberată în natură. Autoritățile atrag atenția că montarea de lațuri în păduri cu scopul prinderii animalelor sălbatice reprezintă infracțiune.

”S-a reușit eliberarea din laț a ursului, tratarea și plasarea acestuia în pădure. La acțiune au participat comisari din cadrul GNM CJ Buzău, specialist cabinet veterinar Doană, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău, ai fondului de vânătoare și autoritatea publica locala. Colaborarea bună între instituții a dus la salvarea puiului de urs”, au scris pe Facebook reprezentanții Gărzii de Mediu Buzău.