Noul sediu al Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău, finalizat. Marea inaugurare, programată în această primăvară

Noul sediu al Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Buzău va fi inaugurat în această primăvară, după obținerea avizelor de funcționare. Anunțul a fost făcut de conducerea Consiliului Județean Buzău.

Clăidrea este complet finalizată fiind achiziționate aparatura și mobilierul.

Inaugurarea noului sediu UPU Buzău ar fi trebuit să aibă loc pe data de 31 decembrie 2023, odată cu finalizarea lucrărilor însă termenul s-a prelungit din motive obiective.

„Începem procedurile ca să luăm toate autorizațiile, aprobări de la ISU, că să nu se întâmple absolut nimic. Vreau să asigur cetățenii și viitorii beneficiari că în această primăvară ea va fi pusă în funcțiune. Cu siguranță nu mai târziu de luna iulie, dar eu zic că în luna mai 2024”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

Extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a presupus construirea unui alt corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil, suprafaţa totală fiind extinsă la peste 1.000 de metri pătraţi, la parter, şi aproape 1.000 de metri pătraţi, la subsol, unde a fost amenajată şi o parcare de 800 de metri pătraţi.

Valoarea totală a investiției depășește 25 de milioane lei, bani europeni dar, mai mult de jumătate, fonduri din bugetul județului Buzău. După inaugurare, va fi cea mai modernă Unitate de Primiri Urgențe din această parte a țării, spune constructorul.