O serie de drumuri județene ar putea relansa micro-regiunile montane din Buzău

Finalizarea coridorului strategic Chiojdu – Nehoiu – Lopătari – Rm. Sărat, denumit “Drumul Nordului”, compus dintr-o serie de drumuri județene, este un obiectiv al programului PNL Buzău pentru viitorul mandat al Consiliului Județean.

Prin modernizarea și asfaltarea sectoarelor lipsă, se va interconecta în acest fel micro-regiunile montane ale județului, favorizând dezvoltarea economiei locale prin creșterea relațiilor comerciale și a mobilității persoanelor și a mărfurilor între localitățile aflate pe traseu. Astfel distanțele foarte mari parcurse în prezent din cauza alternativelor precare reprezentate de drumuri de pământ de cele mai multe ori impracticabile, se vor reduce semnificativ:

Reducerea cu 40 km a distanței între Gura Teghii și Rm. Sărat

Reducerea cu 62 km a distanței între Nehoiu și LopătariReducerea cu 27 km a distanței între Chiojdu și Nehoiu

Reducerea cu 23 km a distanței între Brăești și Gura Teghii

“Drumul Nordului” va transforma orașul Nehoiu într-un pol regional prin interconectarea lui cu regiunile Chiojdu – Cătina și Lopătari – Valea Slănicului.

Va asigura accesul locuitorilor regiunilor Chiojdu – Cătina și Lopătari – Valea Slănicului la spitalul Nehoiu și la celelalte facilități ale orașului.

Va asigura accesul mai rapid al cetățenilor din localitățile de pe traseu către DN 10 – Brașov – Transilvania, în zona Nehoiu, precum și la viitoarea Autostradă A7 Bacău – Focșani – Buzău – Ploiești, în zona Rm. Sărat.

Ca o veritabilă coloană vertebrală a zonei montane buzoiene, “Drumul Nordului” va conecta municipiul Rm. Sărat de orașul Nehoiu traversând cele mai pitorești zone ale județului. Va constitui o adevărată magistrală turistică, pe traseu sau în proximitatea sa aflându-se obiective precum Lacul Meledic, Muntele de sare de la Mânzălești, Focul Viu de la Lopătari, Lacul Mocearu, masivul Penteleu, Lacul Siriu, Lacul Vulturilor sau Casa cu blazoane din
Chiojdu.

PNL Buzău va rezolva astfel principalul impediment în calea dezvoltării turistice a județului, proasta infrastructură.

Cu o distanță totală de aproximativ 103 km între Chiojdu și Rm. Sărat, “Drumul Nordului” străbate 1 municipiu, 1 oraș și 9 comune, deservind în mod direct peste 70.000 de locuitori ai județului Buzău. În prezent necesită modernizări și asfaltări pe circa 45 km și reprezintă una dintre prioritățile Partidului Național Liberal în viitorul Consiliu Județean sub administrație liberală.

Partidul Național Liberal Buzău