O ușă amplasată pe islazul comunei Podgoria face furori pe rețelele de socializare

Ușa montată în mijlocul naturii, pe islazul comunei Podgoria, este de câteva zile imaginea cea mai distribuită de localnici pe rețelele de socializare. „Ușa din natură” este găselnița unor tineri pentru a-și promova comuna și a atrage drumeți spre frumoasa zonă de la granița județelor Buzău și Vrancea.

Adrian Gheorghe și prietenii lui sunt creatorii decorului inedit, amenajat pe islazul comunei Podgoria, la 12 kilometri distanță de Râmnicu Sărat. Pe un cadru din bârne înfipte în pământ au fost prinse două uși foarte vechi, printre care natura capătă o altă perspectivă.

„Vă așteptăm la ușa din natură pe toți pentru a vă încărca bateriile cu energie pozitivă, aici nu veți găsi conexiune wireless, ci o conexiune mai bună, aceea cu natura”, este mesajul cu care am fost atrași la Podgoria de Adrian Gheorghe și prietenii lui, creatorii decorului inedit.

Acesta este amenajat pe islazul comunei Podgoria, la 12 kilometri distanță de municipiul Râmnicu Sărat. Pe un cadru din bârne înfipte în pământ au fost prinse două uși foarte vechi, înredeschise, prin care natura capătă o altă perspectivă.

„În spate avem zona Grumaz, cum îi spune în zonă. Atât peisajele acestea mioritice cât și pădurea care își schimbă culoarea te îmbie la lectură și la relaxare. Această ușă este făcută cu ajutorul comunității. Pe ușile care au fost donate de familia Toader vedem pictați strugurii, pentru că suntem zonă viticolă, dar și prune, deoarece satul Pleșești are multe livezi”, ne explică Adrian Gheorghe, inițiatorul proiectului.

„Ușa din natură” face deja furori pe rețelele de socializare, deși de la montarea ei a trecut doar o săptămână. Andreea și Luana, două prietene, sunt printre primele personaje care apar cu acest nou decor în spate. „Am apucat să postez fotografiile pe care le-am făcut aici și a avut un impact foarte mare. Oamenii m-au întrebat efectiv unde se află locația și mai ales a cui a fost ideea”, spune Andreea.

„Mă gândeam la o idee, acum, să vin în fiecare anotimp, să fac o poză, din aceeași poziție și la un moment dat să facem așa un tablou cu toate culorile din spate.”, completează Luana.

Micul monument bun de fotografiat și postat pe Facebook ori Instagram se află la doar câțiva metri distanță de șosea. Ușa din natură a devenit astfel și loc de popas pentru drumeți, care se pot odihni pe baloți de paie.  „Totul este relaxant, este o zonă foarte frumoasă de venit cu copiii. Pentru cei de aici poate fi și o zonă de relaxare”, declară Monalisa, o tânără din Podgoria.

Comuna Podgoria se află în județul Buzău, la granița cu Vrancea. Turiștii care vor să poposească mai multă vreme pe aceste meleaguri, pot vizita biserici vechi de sute de ani, o mănăstire de maici și Complexul Brâncovenesc, din Râmnicu Sărat.