I(P) Guvernul PNL nvestește masiv în infrastructura județului Buzău

Buzăul va deveni în următorii patru ani un nod rutier stategic  al României, după ce Guvernul Orban a hotărât să investească  zeci de miliarde de euro în infrastructura rutieră.

Pe lista proiectelor se află autostrada A7 care va avea o lungime de 340 de kilometri, și va lega Moldova de Bucureşti  dar și drumul expres Buzău – Brăila.

Drumul expres Buzău – Brăila. ar urma să aibă o lungime de 98 de km, iar costul realizării este estimat la circa 384 de milioane de euro.

Drumul Expres Buzău -Brăila va fi conectat cu Autostrada A7 (Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău) în zona localității Buzău.

Astfel județul Buzău, va avea o legătură de mare viteză către Dobrogea, pe podul suspendat peste Dunăre din zona Brăila și în continuare pe Drumul Expres de la Tulcea la Constanța.

Planul Național de Investiții și Relansare Economică lansat de Guvernul Orban prevede, între altele, finalizarea în următorii 10 ani a peste 3.400 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres, cu un cost total estimat de 35 miliarde de euro.

Investițiile masive aprobate de Guvernul Orban sunt posibile după ce România a obținut  zilele trecute o sumă istorică de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiectele europene, după ce liderii UE au ajuns la un acord istoric de redresare economică după criza generată de noul coronavirus..

Președintele Klaus Iohannis s-a luptat timp de patru zile în cadrul negocierilor pentru interesul României, țara noastră obținând o sumă record din partea Uniunii Europene. „Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice.Este, de asemenea, foarte important de știut că o parte semnificativă din acești bani va fi folosită pentru relansare, pentru revigorare economică.Repet, 79.917.000.000, deci 80 de mii de milioane de euro vom folosi pentru a pune în practică, pe de-o parte, planul pentru bugetul multianual 2021-2027, un plan la care lucrăm împreună cu Guvernul deja din ianuarie și în cel mai scurt timp va fi finalizat, pentru a fi pregătiți să începem implementarea, iar, pe de altă parte, lucrăm de-o vreme bună deja la planul național de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economică.Iată, deci, că până acum ne-am pregătit bine, am obținut un rezultat frumos. Încă o dată, este o zi importantă pentru România, o zi importantă pentru proiectul european, și vom merge mai departe, fiindcă acești bani trebuie folosiți pentru reconstrucția României.” a declarat Președintele Klaus Iohannis .

Liderii UE au aprobat un fond de relansare economică după criza instalată de noul coronavirus, în valoare de 750 de miliarde de euro fiind aprobat un buget multianual pentru perioada 2021-2027 în valoare de 1.074 de miliarde de euro.

Partidul Național Liberal-Filiala Buzau