Un parc nou amenajat de municipalitate pe o suprafață de peste șapte hectare, între fostul ștrand al Tineretului și digul râului Buzău, a fost inaugurat miercuri, în prezența edilului Constantin Toma. Această transformare spectaculoasă a fost posibilă în urma unei finanțări europene, de aproape cinci milioane de euro.
Noul centru de agrement, care pune accent pe atracțiile pentru copii, a fost inspectat de o comisie care a reunit mai mulți specialiști din Primărie.
Deschiderea oficială a avut loc în prezența primarului Constantin Toma și a viceprimarului Ionuț Apostu.
Începând de miercuri, toți buzoienii se pot bucura de aleile parcului iar copiii de numeroasele locuri de joacă, cu design aparte față de cele existente în oraș.
Un procent semnificativ din suprafața parcului a fost rezervat pentru construcții și mobilier special conceput pentru copii.
Administrarea acestui obiectiv va intra în responsabilitatea societății Urbis Serv SRL, care va avea și misiunea de a menține parcul într-o stare impecabilă.
Noua zonă de agrement se întinde pe o suprafață impresionantă de 7,4 hectare și a fost dezvoltată în prelungirea Parcului Tineretului, în locul unui fost depozit de deșeuri rezultate din construcții, care era plin de ciulini și tufișuri.
Proiectul cuprinde printre altele și alei pietonale, gazon bine definit, multe flori dar și multe locuri de joacă.
Infuzia unuor fonduri europene, în valoare de aproximativ cinci milioane de euro, a făcut posibilă această transformare remarcabilă a unui teren degradat.
Primăria Buzău a contribuit cu două procente la finanțarea proiectului.
Noul parc dispune de două căi principale de acces: o alee pietonală cu două benzi, care traversează parcul de la vest la est, cu spațiu verde în mijloc, și o a doua traversare sud-nord, cu posibilitatea amenajării unui amfiteatru unde se pot organiza spectacole, în zona canalului colector existent.
Potrivit proiectului, acest spațiu verde dintre fostul ștrand Tineretului și digul râului Buzău, face parte dintr-un sistem integrat de perdele de protecție naturală, cu vegetație înaltă, contribuind astfel la protejarea zonei de nord a municipiului Buzău împotriva crivățului.
De asemenea, în apropierea acestui parc, administrația locală din Buzău intenționează amenajarea unui centru de agrement pe o suprafață de aproximativ 30.000 de metri pătrați, cu costuri estimate la aproximativ 171 de milioane de lei, cu TVA, finanțate parțial din bugetul local.