Peste 300000 de euro, alocați de Consiliul Județean Buzău pentru cofinanțarea a trei obiective de investiții din Republica Moldova

Peste 300.000 de euro au fost alocați de Consiliul Județean Buzău, săptămâna trecută, pentru cofinanțarea a trei obiective de investiții din Republica Moldova.

Președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, spune că nu este o alocare nouă, ci suma este reportată din bugetul județului pe anul trecut.

Dintre cei 320.000 de euro, 20.000 euro au fost alocați pentru reparaţii la Biblioteca Basarabia, din municipiul Soroca, filială a Bibliotecii „Vasile Voiculescu” din Buzău.

Alți 250.000 euro vor fi folosiți pentru reabilitarea Bulevardului Decebal, din Sectorul Botanica, municipiul Chişinău, iar 50.000 euro vor fi investiți pentru reparaţii la un pasaj subteran, tot din sectorul Botanica.

Deși alocarea de bani din bugetul județului către investiții în Republica Moldova a iscat reacții critice, anul trecut, din partea unor consilieri județeni, Petre Emanoil Neagu a ținut să reafirme că sprijinul financiar este făcut în baza unor acorduri de înfrățire între județul Buzău și unități administrative din Republica Moldova.