Peste 70 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2. Numărul deceselor a depășit 180

Conform datelor raportate de Direcția de Sănătate Publică, în județul Buzău au mai fost confirmate 74 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 .

Dintre cazurile confirmate, 53 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize iar alți 7 pacienți au fost diagnosticați în unități sanitare din alte județe.

Potrivit DSP, pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 8 și 87 de ani, ancheta epidemiologică fiind în desfășurare.

De la începutul pandemiei 7017 buzoieni au fost confirmați cu SarsCov2 dintre care 5813 s-au vindecat, numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei fiind de183.

Totodată au fost înregistrate două decese în rândul pacienților confirmați COVID-19 la o pacientă în vârstă de 79 de ani și la un bătrân de 80 de ani, ambii suferind și de multiple comorbidități.

Pacienta de 79 de ani a fost testată și confirmată cu SARS CoV-2 apoi transferată la Spitalul Râmnicu Sărat pe secția ATI.

Din păcate evoluția clinică a fost nefavorabilă, întrucât bătrâna suferea de boala cerebrovasculară, cardiopatie ischemică, și alte boli tubulo- interstițiale renale.

Și pacientul în vârstă de 80 de ani a prezentat simptomatologie respiratorie fiind confirmat cu SARS CoV-2 și internat la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea sa generală s-a degradat progresiv și a survenit decesul.

DSP a mai raportat un număr de 961 de persoane în carantină la domiciliu, alte 852 aflându-se în izolare la domiciliu.