Ploaie diluviană însoțită de o vijelie puternică la Padina

O furtună cum rar poți vedea a produs panică miercuri seară în comuna Padina, județul Buzău. Vântul a bătut atât de tare la rafală, încât a dărămat mai multe cruci din cimitir, ziduri și chiar acoperișurile unor clădiri.

După urgie sătenii au povestit speriați că nu au mai văzut niciodată în viața lor un asemenea fenomen meteo, produs după mai multe zile cu temperaturi de foc, greu de îndurat.

Oamenii spun că vijelia s-a iscat din senin iar ploaia a avut proporții diluviene cu peste 50 de litri pe metrul pătrat în doar câteva minute. Vântul a avut o asemenea forță încât a dărâmat garduri și acoperișuri.

„A plouat foarte mult cantitativ și a fost și vijelie însă culturile n-au fost afectate. Este clar că porumbul nu mai poate fi salvat cu toată apa venită însă floarea soarelui ar putea primi o gură de oxigen temporară în funcție de cât de repede va reveni canicula” ne-a declarat Andrei Constantin, un fermier din zonă.

Vijelia puternică a afectat și cimitirul din Padina, zeci de cruci fiind puse la pământ de vântul puternic.

Meteorologii au emis, pentru ma multe județe, o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică valabilă pînă în această seară la ora 23.