Ploi cu grindină în mai multe localități din Buzău. A fost emisă și o avertizare nowcasting cod portocaliu de furtună

Ploaia cu gheață căzută în apropiere de Râmnicu Sărat a produs pagube în grădini.

Din clipul postat pe rețelele de socializare de o localnică din satul Băbeni, comuna Topliceni, și mesajele care îl însoțesc reiese că grindina a distrus în mare parte culturile din grădini.

La Topliceni, grindina a căzut timp de 15 minute, potrivit unei informații care descrie un videocplip postat la ora 17.00 pe contul de Facebook ”Meteo Buzau Original”.

În jurul orei 15.00, lansarea unor rachete antigrindină a fost înregistrată de către un localnic din comuna Tisău.

Un șofer care a fost surprins de ploaia torențială în timp ce se deplasa pe DJ 203L, între Cozieni și Brăești, a filmat drumul acoperit de șuvoaie și aluviuni scurse de pe versanți. Apare și o mașină de poliție cu girofarul pornit care îi ghidează pe șoferi printre resturile scurse pe șosea.

Meteorologii au emis, luni după-amiază, o avertizare nowcasting cod portocaliu de furtună, valabilă în mai multe localități din județul Buzău.

Sunt vizate de codul portocaliu localitățile Berca, Pârscov, Zărnești, Grebănu, Lopătari, Topliceni, Cernătești, Beceni, Vintilă Vodă, Scorțoasa, Buda, Podgoria, Mânzălești, Bisoca, Cozieni, Brăești, Unguriu, Măgura, Sărulești, Racovițeni, Blăjani, Bozioru, Odăile, Cănești, Murgești, Valea Salciei, Mărgăritești, Chiliile, Pardoși din județul Buzău.

În aceste zone se vor semnala grindină de medii dimensiuni, averse torențiale ce vor totaliza 35-45 l/mp, vijelie și frecvente descărcări electrice. Avertizarea este în vigoare până la ora 18.00.