Polițiștii și jandarmii desfășoară activități de informare și de prevenție, în contextul proliferării cazurilor de Covid-19 la Buzău

Polițiștii și jandarmi desfășoară activități de informare a cetăţenilor şi operatorilor economici, cu privire la noile prevederi legislative, pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Polițiștii recomandă cetăţenilor să respecte prevederile legale, păstreze distatanţarea fizică, să poarte masca de protecţie şi să nu se expună la riscuri.

Lista principalelor măsuri de protecție:

Interzicerea pentru o perioadă de 30 de zile a circulației persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei în intervalul orar 22.00 – 05.00, cu anumite excepții.

Interzicerea pentru o perioadă de 30 de zile a desfășurării activității operatorilor economici care activează în domeniul comerțului sau prestărilor de servicii în spații închise și sau deschise în intervalul orar 21.00 – 05.00.

Activitatea restaurantelor și cafenelelor atât în interiorul clădirilor cât și la terase o să fie permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 05.00 – 21.00, doar persoanelor care fac dovada vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 180 de zile.

Activitatea cinematografelor, sălilor de sport/fitness, concertelor, spectacolelor, bicliotecilor, târgurilor etc. o să fie permisă până la 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 05.00 – 21.00, doar persoanelor care fac dovada vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 180 de zile.

Interzicerea activități în baruri, cluburi și discoteci pentru o perioadă de 30 de zile.
Interzicerea organizării și desfășurării evenimentelor private cum ar fi nunți, botezuri, mese festive.

Interzicerea participării spectatorilor la competițiile sportive.

Accesul vizitatorilor în toate instituțiile publice centrale și locale, inclusiv cele care funcționează în centre comerciale o să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării, cu anumite excepţii.

Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise sau deschise precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.