Poveste de groază, în codrii de la Plaiul Nucului: un buzoian a supraviețuit cinci nopți printre sălbăticiuni, în frig și fără hrană!

Bărbatul de 49 ani, din Gura Teghii, a cărui dispariție a fost semnalată de fratele acestuia pe 5 martie, a fost depistat în localitatea Plaiul Nucului, comuna Lopătari, la peste 15 kilometri distanță de casă. A fost găsit în pădure de șoferul unui utilaj de încărcat lemne.

Prezența acestuia a fost sesizată polițiștilor de către poștașul din Plaiul Nucului, care avea cunoștință de activitățile de căutare declanșate de Poliție. El a fost observat la un magazin de unde încerca să facă rost de mâncare.

Buzoianul dispărut săptămâna trecută a fost preluat imediat de polițiști și încredințat unui echipaj de la Ambulanță, pentru a fi evaluat medical. Din primele verificări a reieșit că bărbatul nu ar fi fost victima vreunei infracțiuni.

El le-a spus polițiștilor că, după ce a plecat de acasă spre orașul Nehoiu, pe 5 martie, s-a rătăcit și a pornit în sens opus pe o cărare care s-a pierdut în pădure. În cele cinci nopți în care temperatura a fost foarte scăzută s-a învelit cu ramuri de pin. Doar norocul a făcut să nu întâlnească animale sălbatice în calea sa.

În cursul dimineții de miercuri, a fost zărit de șoferul unui TAF care se întorcea din pădure. A fost preluat și adus în satul Plaiul Nucului, localitate aflată la peste 15 kilometri distanță de Gura Teghii, localitatea de domiciliu a bărbatului. După evaluarea medicală, acesta a fost dus acasă de un echipaj de poliție.