Președintele Federației Române de Tenis de Masă, ținta unui „fake news”, după calificarea la J.O. de la Tokyo

Naționala feminină de tenis de masă a României a bifat vineri o performanță de proporții, obținând calificărea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la turneul preolimpic de la Gondomar din Portugalia.

Participarea la cea mai prestigioasă competiție de profil din 2020 este cel mai important obiectiv al FRTM, care și-a propus cucerirea unei medalii olimpice la JO de vară din 2020 de la Tokyo.

Delegația condusă de Președintele FRTM, Cristinel Romanescu a făcut senzație în Portugalia, după ce a câștigat finala cu India, scor 3 la 2, Italia fiind zdrobită în semifinale, cu scorul de 3-0.

Deși bucuria în răndul staffului format din Eliza Samara, Daniela Dodean, Szocs Bernadette Cynthia, Irina Ciobanu, completat de antrenorul Viorel Filimon a fost imensă, șeful FRTM a avut parte de o surpriză neplăcută.

În loc să fie felicitat pentru șansa de a propulsa România în rândul elitelor mondiale ale tenisului de masă, șeful federației a fost linșat.mediatic cu un fake news lansat pe rețelele de socializare.

Un știre falsă anunța că de fapt Cristinel Romanescu nu ar fi gustat bucuria calificării alături de lotul de tenis de masă la Gandomar în Portugalia, ci că ar fi chefuit la Dubai.

Fake news-ul a fost însă unul grosolan întrucât a fost lansat chiar în momentul în care șeful FRTM se bucura alături de tot lotul olimpic în Portugalia.